Imotski livecam

Pogled web kamere na Trg Matice Hrvatske

 

 

 

 

Imotski je stari grad, smješten na jugu Republike Hrvatske, na raskrižju Dalmatinske Zagore  i Bosne i Hercegovine. Prvi put ga se spominje 950. godine u djelu De administrando imperio bizantskog cara i povjesničara Konstantina Porfirogeneta.

Sastavni dio grada Imotskog je i Modro jezero, omiljeno šetalište, a u ljetnim mjesecima i glavno kupalište u Imotskom. Dimenzije su mu 800*400 metara, a dubina varira pa je tako u zimi i u proljeće oko sto metara, a početkom jeseni zna i presušiti. Do njegove bistre površine vode kamene serpentine koje su sagrađene 1907. godine.

U neposrednoj blizini (1,5 km) nalazi se i Crveno jezero, najdublje kraško jezero u Europi čija je dubina depresije 528 metara, a dubina vode doseže i više od 300 metara s dnom koje je ispod morske razine.

Imotski je zanimljiv i zbog položaja i prometne povezanosti koja ga čini idealnom bazom za godišnji odmor. Jedan sat vožnje automobilom udaljeni ste od Međugorja i Mostara u susjednoj Bosni i Hercegovini, sat od drevnog Splita, a zahvaljujući tunelu Sv. Ilija, samo pola sata od Makarske, svetišta Vepric i ostalih mjesta makarske rivijere.

Također, i u cijeloj Imotskoj krajini ima lokacija vrijednih pažnje i divljenja, kao npr. tri jezera u Lokvičićima, Prološko blato, Badnjevice, Zeleno jezero,  stećci, bunari i obilježeni arheološki lokalitet Crkvine u Cisti, bazilika u Zmijavcima, planina Biokovo i u podnožju nje Zagvozd, rijeka Vrljika sa svojim izvorima i ponorima .

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana