Stubičke Toplice Live cam

Pogled web kamere na trg

 
 
 
Stubičke Toplice smještene su u južnom dijelu Hrvatskog zagorja, podno sjevernih obronaka gore
Medvednice, na mjestu sutoka potoka Vidak i Topličina. Prostiru se na 27 km², broje 2805 stanovnika, graniče s gradovima Donja Stubica, Oroslavje, Zagreb te općinama Jakovlje i Bistra.
 
Ljekoviti termalni izvori prirodno su bogatstvo i potencijal Stubičkih Toplica. Lječilište u Stubičkim Toplicama, odnosno cijeli lječilišni urbanističko - arhitektonsko - perivojni sklop, djelo zagrebačkog biskupa Maksimilijana Vrhovca, jedno je od prvih osmišljenih lječilišta u srednjoj Europi. Danas je Specijalna bolnica uspješan nositelj zdravstvenog turizma koristeći tradiciju liječenja upotrebom termalne vode kao prirodnog ljekovitog činitelja i suvremenu medicinsku rehabilitaciju.
 
Nude niz zanimljivih sadržaja u prirodi poput povijesno - poučne staze Kamenjak, betlehemske spilje u perivoju župne crkve svete Katarine, povijesnog lokaliteta i vidikovca Kapelščak, jezera Jarki, Horvatovih stuba na Sljemenu kao i razna kulturna događanja i manifestacije tijekom godine. Prepoznatljiva i najposjećenija manifestacija s dugogodišnjom tradicijom je Gljivarenje v Stubakima u kojoj Stubičke Toplice pružaju srdačnu dobrodošlicu brojnim izletnicima koji dolaze gljivarskim cugom, ljubiteljima gljiva, gastro ponude i sadržaja u okruženju Parka prirode Medvednica

Vezane kamere

Partneri na projektu










Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana