Varaždin livecam

Pogled web kamere sa zgrade Muzeja grada Varaždina na Stari grad Varaždin

 

 

 

Varaždin, jedan od najstarijih gradova u Europi, poznat je kao hrvatska prijestolnica baroka, no Varaždin je i grad skladnog prožimanja svih stilova. U drugoj polovici XVIII. stoljeća stradao je u velikom požaru nakon kojeg je obnovljen kao, za tadašnje pojmove, moderan grad u stilu kasnog baroka.

Jedno od najposjećenijih događanja u Varaždinu je Špancirfest. Svoju je priču počeo pričati prije osamnaest godina kao prvi ulični festival u Hrvatskoj.To je festival koji njeguje kreativno razmišljanje i slobodu izražavanja. On okuplja profesionalne i amaterske umjetnike iz cijelog svijeta i varaždinsku povijesnu jezgru pretvara u umjetničku radionicu u kojoj sudjeluju i posjetitelji i umjetnici. 

Gradski muzej Varaždin utemeljen je na poticaj Varaždinskoga muzealnog društva i svečano otvoren za posjetitelje 16. studenoga 1925. godine, u prostoru utvrde Stari grad. Danas muzej ima sedam specijaliziranih odjela, a uz osnovnu djelatnost sakupljanja i obrade povijesne građe ima i četiri stalna postava. 

 

 

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana